Domeinnaam registratie

Domeinnaam controleren?
Waarom Site2Host?
 1. Correcte en goede service
 2. Lage prijzen voor kwaliteit
 3. Betrouwbare en stabiele hosting
 4. Snelle servers in klasse A datacenter

Onze referenties
Slideshow image
Gratis domein of domeinnaam registratie TIPS

Om uw website met succes te laten scoren op het internet of bij de zoekmachines is de keuze van een goede domeinnaam zeer belangrijk.
 
 1. De naamkeuze voor uw domein of domeinnaam is zeer belangrijk! De meeste bedrijven kiezen hun bedrijfsnaam als domeinnaam of kiezen hun merknaam als domein wat zeker niet fout is. Bijvoorbeeld : cocacola.com Maar uw bedrijf of merk moet dan al wat naamsbekendheid hebben voordat men uw bedrijfsnaam of merknaam gaat intypen in Google of Yahoo. Wanneer u wenst te scoren op een veelgebruikte zoekterm in de zoekmachines zoals bijvoorbeeld skivakanties.be. Dan raden wij u aan om deze zoekterm als domeinnaam te registeren wanneer deze nog vrij is. Want een domeinnaam heeft ook invloed op de rangschikking of positie van uw website binnen de zoekmachine resultaten. Dus controleer ook eerst of de domeinnaam nog vrij is voor registratie! Aan de linkerzijde van onze website kan u uw gewenste domeinnaam controleren. Uw domeinnaam kan dan bestaan uit uw hoofdactiviteit of een productnaam dat u aanbiedt en waar vele mensen op zoek naar zijn.

 2. Wanneer uw gewenste domeinnaam niet meer vrij is voor registratie. Dan kan u ook een woord toevoegen. Zoals bijvoorbeeld skivakanties-oostenrijk.be of skivakanties-zwitserland.be
  Wanneer uw domeinnaam uit meerde woorden of zoektermen bestaat zoals in het bovenstaand voorbeeld dan plaatst u best een koppelteken "-" tussen de woorden. Een koppelteken is toegelaten bij de registratie van domeinnamen en de zoekmachines zien een koppelteken als een spatie.

 3. Wacht ook niet te lang bij de registratie van uw domeinnaam. Want deze kan vlugger geregistreerd zijn dan u denkt. U kan wel contact opnemen met de huidige eigenaar van deze domeinnaam om een overdracht of transfer te regelen maar meestal moet u hier veel geld voor betalen. Een andere goede tip is dat u best via Site2Host controleert of de domeinnaam vrij is voor registratie omdat bepaalde websites na uw controle de domeinnaam zelf gaan registreren wanneer deze interessant is voor hun.

 4. Het is ook aan te raden op varianten op uw domeinnaam te registreren. U gaat uiteindelijk maar 1 hoofddomeinnaam hebben die u promoot maar u kan andere domeinnamen ook koppelen aan uw hoofddomeinnaam zodat deze allemaal naar dezelfde website gaan. Het is ook aan te raden om uw merknaam of productnaam te registreren. Bijvoorbeeld : zomervakantie-spanje.be en zomervakantie-turkije.be verwijzen naar zomervakanties.be of uwbedrijfsnaam.be
  Meerdere domeinnamen registreren wordt ook vaak gebruikt als marketingmiddel om te voorkomen dat uw concurrent met de namen gaat lopen en zo meer bezoekers genereert dan u.

 5. De lengte van een domeinnaam mag maximum 63 karakters lang zijn. Indien mogelijk kies dan een korte domeinnaam. Deze domeinen zijn gemakkelijker te onthouden.

 6. De keuze van uw domeinnaam extensie (.be / .nl / .eu / .com / .biz / .info / .fr / .de / .org / ...) is ook zeer belangrijk. Wanneer u enkel in BelgiŽ wenst te scoren bij de zoekmachines dan is een .be domein voldoende. Maar wenst u internationaal te scoren dan is het beter om een .com domeinnaam te registreren of de domeinnaam extensie van het land zelf zoals .de voor Duitsland of .fr voor Frankrijk.

 7. Wanneer een domeinnaam niet meer vrij is en u wenst te weten wie deze geregistreerd heeft dan kan u dit terugvinden via de WHOIS. Voor .be domeinnamen kan u deze informatie opvragen via http://www.dns.be/nl , voor de .nl domeinamen via http://www.sidn.nl en voor de .eu domeinnamen via http://www.whois.eu

 8. Registreer geen domeinnamen die als een handelsmerk of trademark beschermd zijn. Want u zal op termijn altijd een aangetekend schrijven ontvangen dat u deze domeinnaam terug moet vrijgeven of inleveren omdat deze handelsmerk namen beschermd zijn.

Een goede domeinnaam is dus zeer belangrijk. Neem daarom de tijd en denk er goed over na want deze domeinnaam kan uw bezoekersaantal van uw website bepalen.